Fietsen op Ameland bij Go Cycling op RTL4

Eén van de mooiste manieren om Ameland te leren kennen is op de fiets. Het is dè manier om kennis te maken met alle bijzondere eigenschappen van het eiland. Zo kun je een prachtige route fietsen door de duinen met diverse gelegenheden onderweg even af te stappen om een strandwandeling te maken of een bezoek te brengen aan één van de vier gezellige Strandpaviljoens.

Of je fietst langs de Waddenzeedijk, waar zowel aan de zeekant als aan de landkant een fietspad is. Aan de zeekant heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee, sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Prachtig is het om bij laag water, als 90% van het gebied droog ligt, vergezeld te worden door duizenden grutto’s, scholeksters of meeuwen. Aan de landkant geniet je van het uitzicht over het eiland met haar polders, bossen en dorpen. In de dorpen voel je soms nog de sfeer van het roemrijke Amelander verleden. Een verleden van walvisvaarders en onafhankelijkheid. Inmiddels bieden de dorpen heel veel gezellige terrasjes en winkels en zijn er gedurende het hele jaar leuke evenementen.

In de uitzending van 7 april 2013 wordt er in het programma Go Cycling op RTL4 uitgebreid aandacht besteed aan Ameland op de fiets.